zondag 24 juli 2016

fluffy pitabroodjes

Uit het boek van Emmanuel Hadjiandreou komt het recept van deze pitabroodjes.

Voor 6 grote broodjes

300 gram bloem
5,4 gram zout
3 gram korrelgist
180-200 gram water

Meng de bloem met gist en zout. Voeg water toe en kneed het deeg 10 minuten met de hand of machine.Bol het deeg op en leg in een kom.
Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen of tot het verdubbeld is.
Kneed goed door en maak 6 balletjes. Bol ze op en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
Verwarm een ovensteen of bakplaat voor op 250 °
Rol de bolletjes plat met een deegroller, 10 minuten rust.(afgedekt)

Leg de plakjes op de steen of plaat en geef ze 15 minuten. Het moeten kussentjes worden. Bruin is niet noodzakelijk, beetje bruin is mooi.
Haal ze eruit en wikkel ze in een theedoek en daarna in een losse plastic zak. Pas op voor uitdrogen.
Als ze enigszins afgekoeld zijn kun je ze eten.
Bijvoorbeeld met.....shoarma!!
http://kookofikschiet.blogspot.nl/2015/07/broodje-shoarma-voor-marloes.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten