zaterdag 11 juni 2016

Een granola broodje

Dit wordt een half broodje
100 gr granola van de Lidl
300 gr 7 granenmeel van de Zuidmolen
6 gr bakkerszout
3 gr droge gist
250 gr warm water of iets meer afhankelijk van het deeg
Roer de droge ingrediƫnten door elkaar en voeg het water toe
Kneed het deeg op je eigen manier 5 minuten en bol het op in een kom.
Dek af en laat een uur rijzen.
Ik kneed volgens de methode van Emmanuel Hadjiandreou.
Duw het deeg plat en vouw het links over rechts vise versa en onder over boven vise versa.
Dek af met plastic en laat 3 kwartier rijzen. Verwarm de oven  voor op 200°
Vorm het deeg en leg het in een broodvorm voor een halfje brood bekleed met bakpapier.
Bak het broodje 40 minuten en let op dat de bovenkant niet verbrandt. Doe de oven in dat geval lager.
Laat uitdampen op een rek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten