Met mijn pas geproduceerde moederdesem "Ann" maakte ik vandaag 2 broden in mijn Römertopfs.
De avond voor er gebakken gaat worden:
360 gr bloem
90 gr volkorenmeel
450 gr water
20 gr desem
Roer heel goed door elkaar in een grote bak, waar morgen de rest van het meel en het water ook in past.
Op de bakdag:
100 gr bloem
250 gr zevengranenmeel
100 gr kamutmeel
150 gr pitten en zaden
15 gr zout
4,6 gr korrelgist
140 gr water of iets meer als het deeg droog aanvoelt

Alles goed mengen en kneden op je eigen manier. Laat 1 uur rijzen met de deksel op de bak. Vorm dan 2 broden, bol goed op en breng op spanning. Deze technieken kun je op internet vinden, bv bij https://www.weekendbakery.com/
Bekleed de vormen met bakpapier. Laat de 2 broden rijzen in de Römertopf of in een rijsmandje. Na 3 kwartier kunnen de broden in de oven. Zet de Römertopfen koud in een koude oven en zet de oven dan aan op 250 gr. Voor elke oven gelden vast andere temperaturen, ik doe het zo. Na 45 minuten de deksels verwijderen en nog 10 minuten laten bakken. Voorzichtig uit de oven halen en het bakpapier verwijderen. Ik ben trots op Ann, zij heeft het goed gedaan!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten